Afspraken COVID19 vanaf 5-10-2020

Gezien de nieuwe maatregelen vanuit de overheid voeren wij per 5 oktober een mondkapjesplicht voor ouders in. Wij willen u nogmaals op onderstaande punten wijzen. Er is geen mogelijkheid om in het pand te wachten wanneer u niet bij de behandeling aanwezig bent.

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Geen handen schudden
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet en zal de therapie online plaatsvinden
  • Er mag maximaal één begeleider mee met het kind. Gaat uw kind alleen naar binnen; wilt u dan buiten of in uw auto wachten. Uw kind zal na de behandeling naar u toe worden gebracht.
  • Om de veiligheid van onze werknemers te waarborgen vragen wij ouders om een mondkapje te dragen bij bezoek aan de praktijk.

Update m.b.t. het beleid van Alles Kids bij Corona (27-8-2020)

De vakantie is bijna voorbij. We hopen dat iedereen een fijne tijd heeft gehad, ondanks de gekke periode.

Graag attenderen wij u erop dat wanneer u op vakantie bent geweest in een land met ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies, u dit van tevoren moet melden aan de behandelend logopedist of kinderfysiotherapeut. U en uw kind mogen niet naar onze praktijk komen.

Hoe schadelijk is de lange schoolvakantie?

Hoe schadelijk is de lange schoolvakantie? Leerkrachten zijn het met elkaar eens: vlak na de zomervakantie lijken leerlingen de geleerde stof te zijn vergeten. Is dat logisch? En halen de leerlingen deze achterstand niet in na een paar weken onderwijs? Bestaat de ‘zomerdip’ echt? En zo ja, kun je die dip voorkomen? Of is het verstandig om kinderen lekker vrij te laten tijdens de vakantie?

Opschaling paramedische zorg

Vanaf 11 mei 2020 zal Paramedisch Kindercentrum Alles Kids beperkt de deuren openen. Dit geldt alleen voor de locatie in Barendrecht. Onze nevenvestiging in Heerjansdam blijft gesloten.

Onderwijs en therapie op afstand

Nu leerlingen onderwijs op afstand krijgen, betekent dat voor jou als ouder of verzorger dat je je kind(eren) intensiever moet begeleiden. Mogelijk heb je ook nog je eigen werk op afstand en moet je productief zijn. De nieuwe situatie vraagt om aanpassingsvermogen en gaat vaak gepaard met (soms intense) emoties.

Update m.b.t. het beleid van Alles Kids bij Corona (2 april 2020)

Maatregelen Coronavirus verlengd tot 28 april.
Dit betekent voor Alles Kids dat wij de ingeslagen weg van behandeling op afstand via online therapie zullen blijven geven.